Khamis, 18 September 2008

sekilas sembang bersama kawan yang senonoh sikit

"lu apa nak jadi ni wei?"

"apahal pulak?"

"ye la, sembahyang tidak puasa tidak, ngongkek sana sini.."

sunyi.tiada jawapan.

"rilek la, Tuhan tu Maha Pengampun brader.. pintu taubat sentiasa terbuka.."

"rilek-rilek juga..dah kalu lu mati tak sempat bertaubat apa cerita brader..."

perbualan tamat.
***

30 comments:

Don Balon berkata... [Reply]

Ya benar pollito..
Molek amat aok peringat orang gitu..
Bila-bila je Allah boleh tarik nyawa..
pewww...!!

af [ R ] ed berkata... [Reply]

direct siot..

ngongkek ? cam menarik.

pjoe berkata... [Reply]

cakap kat dia
jala maut tkdak sapa tau

farah sr berkata... [Reply]

sekurang-kurangnya anda juga muhasabah diri. tahniah!

hajime berkata... [Reply]

kompom time tu ko dah berposisi tahiyat akhir sambil bercucuran airmata kan?

biskutrajin berkata... [Reply]

abes cite la jawabnye...heheh...btoi 2...ngongkek 2 amende?

Dzulkarnain Mohamad berkata... [Reply]

betul..bagi je terus.. tak payah tunggu jadi wali baru nak nasihat2 org..

time kita..biarla kawan nasihat pulak..

mcm tu..haa

tasikmerah berkata... [Reply]

err.. tak puasa ke nih?


:)

Qaseh.Darwisy berkata... [Reply]

emm...gud gud..

kusutkusut berkata... [Reply]

makan dalam maknanya tuh.

rahimin idris berkata... [Reply]

betul juga tu. sampaikan la kebaikan tu walpn sepotong ayat. eh, kau dah tahiyat akhir ke tu?

sultan berkata... [Reply]

pelik... time tu xde plak petir datang sambar dia...

man_helang berkata... [Reply]

aku ingat dia ade target la...buat dosa banyak2...pastu baru taubat sekaligus...ha ha ha...eh gelak2 gak...aku pun selalu wat dosa nih...

l.i.f.e berkata... [Reply]

syukur alhamdulillah
ada jugak orang yang mengingatkan

denanz berkata... [Reply]

alhmdulillah. hidup lebih sempurna jika saling ingat mengingatkan.

Redzwan Abdullah berkata... [Reply]

Owh ho...
Kantoi sedang melakukan kerja tak bermoral!!!

aRe You? berkata... [Reply]

perghh makan dalam!!
*tersentak 5 saat*

yoshz berkata... [Reply]

Rilek. lagi 12 hari aku masuk kerja balik.

Radius.F berkata... [Reply]

best ayat pangkah tu. aku penah buat gak. terus senyap.

~Cinta Milo Ais~ berkata... [Reply]

bagus la kalu ko dah berubah..ishk3

Marzuki berkata... [Reply]

jangan main2kan sifat Allah yang Maha Pegampun, pesanan penaja.

ps : link blog aku ni weyh, ekekeke

poyotito's berkata... [Reply]

don,
sapa lagi nak peringat kawan kalau bukan kawan2 sendiri kan?

afred,
macam biasa je ngan 'ngongkek' tu lu ni..

pjoe,
orait!dia dah paham dah kot!
tu pasal 'perbualan tamat'.

hajime,
hoh!mana lu tau?

farah,
bila lagi nak insaf ye dok?

biskut,
ngongkek??err..tanya afred.

dzul,
mujur la dia senonoh juga orangnya.
kalu tak mesti keh dah kena sound balik punya.

tasik,
bukan gua la!!!
gua masuk ni dah 18 hari penuh lu jangan tak tau pulak.
HA HA

qaseh,
kadang2 je begini..

kusut,
sekadar peringatan je.

rahimin,
hah!ni lagi sorang, mana lu tau ni??
HA HA

sultan,
jangan mintak2 woii!!kena kat gua sekali kang sapa nak update blog?

HA HA

man helang,
ah!gua pun macam tu jugak. tapi sendiri mau ingatlah kan..
Tuhan tu Maha Mengetahui.

life,
syukur..syukur..

denanz,
tugas kita sebenarnya ingat mengingati ni kan?

redz,
bukan gua la!!!gua dah quit scene2 tak bermoral ni.

ayu,
kenyang tak?

yoshz,
gua paham.gampang!

radius f,
kena salah orang melantun balik woi!

cinta,
jumpa kat masjid kang.

HO HO

poyotito's berkata... [Reply]

marzuki,
senang cerita jangan main2 dengan Tuhan.
link?boleh.apadahal.

Chika Chika berkata... [Reply]

mungkin dia ada penongkat langit. mungkinlah.

LediAgli berkata... [Reply]

kalau dah nampak pintu taubat tu. lari la masuk cepat2

poyotito's berkata... [Reply]

chika,
ya!mungkin.
nanti gua tanya balik.

lediagli,
lari secara turbo la maksudnya ye?

af [ R ] ed berkata... [Reply]

ngongkek ?

"kak ape tu, poyotito ke ?" sahut abu

"ngong! kek la tu" kata laila kepada adik tiri nye

setakat itu sahaja pemahaman saya.

al poyo la tito..

poyotito's berkata... [Reply]

haih!
ngongkek pun tak tau ke?
tak setan langsung lu ni.

HA HA

af [ R ] ed berkata... [Reply]

bulan puase kene la buat buat baik..

mcm korek idong.. hehe

poyotito's berkata... [Reply]

ok!ok!gua paham.
contoh yang lu bagi sangat berkesan.

HA HA