Khamis, 23 Oktober 2008

berlawan dengan ular sawa bersaiz sederhana- season finale

ok!sekarang gua sambung.
sedikit info: kejadian berlaku sekitar jam 4 pagi,hari ahad.

Matt Damon dah jadi jakun lain macam.Maklumlah Matt orang kampung,jadi ular sawa memang tak menakutkan Matt. sebenarnya Matt bukanlah berani sangat tapi pengalaman masa kecik membawak ke besar membuatkan Matt tidak takut sangat pada ular. tapi kalau ular berbisa Matt takut juga.. sambil kepala keluar ikut tingkap Matt Damon lantas mengusha sekali lagi,kali ni nak tengok ke mana pulak dah ular tu nak pergi.

"wei!!besar tu bai!takkan nak bior?",Matt tanya dalam bahasa melayu.

"kita U turn la satu kali tengok apa jadi..",Matt sambung lagi.

"HOH!molek!!u turn!u turn!", murad setuju cadangan Matt. yang lain semua diam. diam tanda setuju la gamaknya.

Tanpa banyak cakap Matt membuat pusingan U dengan bersungguh-sungguh. sampai cemas berbunyi tayar. peh!itu nampak dek Ahmad Idham cerah harapan Matt nak berlakon Impak Minima.tapi Matt dah fikir kalau berlakon nanti Matt nak Baizura Kahar jadi heroin.

"habis takkan nak tengok je?,baik kita tangkap bai!",sapa entah bagi cadangan. Matt tersengih. sebenarnya Matt dah berkira-kira nak tangkap ular tu dari tadi lagi.
Matt senyap sekejap.

"gua takde hal beb!tapi kang gua kena belit lu nak tolong tak?",Matt cuba menduga semangat setiakawan masing-masing.

"ah!mesti la aku tolong, gile!!",Murad gua syak bersuara.

"itu macam takpa!",Matt pecut secepat mungkin ke tempat kejadian.

sampai je terus Matt parking kereta tepi jalan serupa berhenti tengok orang eksiden. dengan gaya macam bagus Matt terus cari ular tu.entah setan menda merasuk Matt. peh!ada! dah lepas seberang sana pulak. Matt dan kawan2 terus hambat ular bawak ke tepi jalan. tengah jalan kang sia-sia Matt pula kena langgar. sebelum pada tu Matt dah stenbai kayu nak pepah ular tu kalau melawan. Matt pun cuba la nak tekan kepala ular tu dengan kayu. ular tu melawan. berdebor dada Matt sekejap. susah betul nak stop kan ular tu brader..

ular masuk longkang besar. Matt dan kawan2 tarik keluar balik. tarik sorang haram tak pergi brader..dua orang baru jalan. cilakak!!kuat juga ular ni. desis Matt dalam hati. dah dapat keluar longkang balik,Matt tekan kepala sang ular dengan kayu.

"HAH!lu pegang kayu ni!gua nak cekup kepala dia ni!",Matt dah jadi makin sungguh2 nak tangkap.

Matt dengan perasan kebal selamber je nak cekup. masa tu Matt haram tak fikir bahana yang menanti.baru nak cekup, pelepoww!!!
sang ular membenam taring kat lengan Matt.

"ARGH!!!!sakit sial!! pundek!!cibai!!tolong woii!!!", Matt menjerit dan mencarut pelbagai gaya sekuat hati. mau terjaga orang-orang rumah flat depan tempat kejadian. keadaan jadi tak terkawal. Matt tersentak. peluh dingin mula menitik kat dahi.
sang ular mencengkam sekuat hati, Matt mengerah segala kudrat yang ada nak bukak mulut ular tu balik. Matt guna tangan kiri nak bukak mulut ular.berjaya tapi cilakak ibu jari tangan kiri Matt pulak digigitnya. Matt sentap tangan kiri kuat2 sambil tangan kanan pegang leher ular tersebut. nah..!terbelah ibu jari. tajam oo gigi dia..

Matt terlepas dari bahana. darah membuak2 keluar dari tempat luka digigit ular. Tangan Matt kebas,sakit,sengal semua ada itu jam. tak lama lepas tu Matt suruh kawan dia sorang pergi balik rumah ambik guni ke hapa ke nak bubuh sang ular. apa gila nak pegang je..tangan dah la sakit. tapi tengah duk sakit-sakit tu ada hati lagi Matt nak cucuh rokok sendiri..

dipendekkan cerita ular tersebut berjaya ditangkap. setel semua Matt terus pecut pergi Hospital Kajang pasal tangan Matt dah sakit gila babi. lagi pun darah dah keluar banyak, kang pengsan susah juga..

masuk wad emrgency Matt kena cocok 2 kali. peh...naik pucat muka Matt itu jam.kamu tau-tau je la Matt ni macam mana orangnya.. Nurse yang cocok Matt tu baik betul orangnya. tapi dia dah berumur la. pangkat makcik dah kalau dengan Matt. tapi Matt panggil dia 'Kak'. saja bagi dia rasa muda sikit..
sebelum kena cocok,nurse tu cuci dulu luka Matt.peh!3 batang gigi ular dapat dari luka Matt.elok je gigi tu dicabut Matt dah jadi lega sikit. kalau tak bukan main sakit lagi. setel je semua doktor kabor Matt terpaksa ditahan di wad pasal takut ada komplikasi bla..bla..bla..menda tah doktor tu kabor Matt tak berapa dengor sangat dah masa tuh.

lepas kena ECG, amik darah sampai 2 bekas,kena cocok lagi satu kali kat wad,pastu kena menda tah lagi Matt didapati boleh balik tengah hari esoknya.

kesimpulan daripada kejadian ni dapat Matt simpulkan, masuk wad seronok juga rupanya kalau makwe nurse ramai yang sudi menemani..

HO HO!
***

noteMattDamon: Matt menyesal juga sikit-sikit dek kerana tindakan bongok beliau.

55 comments:

ms.eafatihah berkata... [Reply]

ooowh.macam tuh citenyeh..tuh la hang,,nak berlagak lagik jadi hero.dowh..xberbaloila..adeh!

Ojie berkata... [Reply]

memang betul la beb..xde keje lu cari keje..tp owk la..dpt gak lu jumpe nurse2 comel kan :-)

adam.fairuz berkata... [Reply]

Kalau kena gigit ngan ular sawa, jangan direntap...kalau rentap, confirm gigi dia melekat pada daging...memang sakit bai...wa tau...apa2 pun...wa suspek lu bro... boleh jadi Austin Stevens hehehe ;)

farah sr berkata... [Reply]

dah agak dahh..
mesti bergelut dgn sawa nih
jari ko yg terbelah tu,
da sambung balik ah?

hanis berkata... [Reply]

tangkap ulor... haha~
ape ko dapat...
dapat SAKIT...
miahaha~

alif-mikail berkata... [Reply]

Matt damon.. ke demon? hahaha..

maksudnya aok dah sihat ni kan?

Boleh la boleh la..

Main2 sama ulor..
Ular pagut dekat tangan
Tu la sapa suruh main dengan ular
kan dah kena geget kat tangan..

Ha.. amacam sekarang?

Suka Bebel berkata... [Reply]

aok ni ada mengidam nak makan sup ulor ke sampai beriya sangat nangkap ular tersebut? dah tumpah darah pun teruskan lagi usaha murni tu?hehe...ni bajet ular tu ada bisa pastu nak kasi ular tu kat doctor. ke memang nak buat sup?musykil musykil.hehee

Marzuki berkata... [Reply]

nampak ular je aku bunuh.

.::c!kzUrA::. berkata... [Reply]

huh.ni buleh jd hero nih..caya la lu bro...mmg takde kojo, cari kojo la nih..

nk bg pingat ape kat lu ni bro?keh keh... :p

mrblind berkata... [Reply]

respek sama sang ular..gud job ular..

poyotito's berkata... [Reply]

ms.eafatihah,
memang tak berbaloi beb!

ojie,
memang ok.
rasa nak pergi balik wad tuh.
heh!

adam,
itu la,panik bai!
rentap je la,kalau bersopan je bila pulak nak terlepas tangan gua?

farah,
yang terbelah tu takde menda sangat.
tapi belah kanan peh dia punya gatal..

hanis,
suka pulak dia!
sepok nok sepok?

haha

alif,
sekarang gua dah separa sihat dan kuat.
serik tak serik kita tunggu episod akan datang la..

sukabebel,
bukan.Matt Damon and the geng memang dah tau ular tu takde bisa.
ular tu saja2 tangkap je nak bela..

marzuki,
hah!molek.

cikzura,
hero mendanya..gatal tangan gua ni pun tak hilang lagi.
tak senonoh punya ular.

k.e.r.i. berkata... [Reply]

takleh nak imagine lagi besau mane ulau tu.
agak2 same besau ngan peha adibah noor x?

poyotito's berkata... [Reply]

mrblind,
haha
gampit!

poyotito's berkata... [Reply]

keri,
peh!besor peha adibah noor kalu memang gua panggil TV3 la beb!
tengah dia ada la besar betis..

akumasihdisini berkata... [Reply]

ape ke jadoh nye yang aok berike' sgt nok nangkap ulor tue? wei...lapoh laa ulor tue...kulit aok beri ke koi....aok patut tukor separa normal tue ke tak normal langsung...he he he

poyotito's berkata... [Reply]

kalu aok nok,bukan kulit je..
semua2 koi bagi ke aok!
koi taktau nok buat menda ke ulor ter.

Don Balon berkata... [Reply]

1. Aok bukan separanormal lagi.. aok kini sukunormal..

2. Nasib baik ulor sawa, kalu ulor tedung aok doh jadi entri semua rodonc yang link blog aok ni..

3. Ahh..konon.. karanc balik jengka 19 koi tengok habis semua seat keta aok corak batik..

chopstick berkata... [Reply]

ishk3..awat laa yang tetiba semangat jakun nak tangkap ular tu??kan dah kena..

hihi anyway,kamu memang berani..tahniah2,nanti kabor kat melaka bley dapat dato' hehehe...

huh nurse2 tu ada raba2 tak??jeles nih hahaha..

cikin berkata... [Reply]

weekend ni, ko buat open house bakar sate ular tu pon ok kot. ekekek..
get well soon dude!

DarabDua berkata... [Reply]

nih kompem pengaruh animal planet.
gua ingat ulau tuh lu jual kt restoren cina. laku beb!
kulit tuh lu amik buat balut kusyen moto. cantik juga.
haha!

l.i.f.e berkata... [Reply]

ahh! kerajaan selangor takde nya nak kasi pangkat dato' kat penyelamat ular ni. lain kali panggil bomba & penyelamat la. tak pun perhilitan. jgn memandai sendiri. hishhhh

Qaseh.Darwisy berkata... [Reply]

huhuhuhuhu...puas ati aku da tau citer sbena..

Lain kali tgk saiz dulu la kalau nk tangkap pun..okey?

Slamat kembali ke pangkal jalan.

rahimin idris berkata... [Reply]

ular sawa ni binatang yg sweet sebenarnya.

tapi dengan manusia yg kuat ngulor memang dia anti tahap babi punya. tu dia ketik tu!

hahaha

.::c!kzUrA::. berkata... [Reply]

haha..tgn lu mmg gatal la bro..tu psl p gatai usik ulau tu..rase kan beb!!

p/s: eiii geli tol ngn ular2 nih!!!tgk pon da rase lainmcm, apetah lagik kalu pegang..msti pingsan!!kah kah

.farah. berkata... [Reply]

mattdamon tu nama timangan lu ke?

miezi berkata... [Reply]

lawak la lu mat, eh matt.

tasikmerah berkata... [Reply]

sila berhati2 matt... gua syak hujung minggu ni, lu bangun dr tidur... tau2 lu dah bertukar menjadi sawa-man..

ha ha.








.

o-y-e-t-t berkata... [Reply]

ular tu apa jadik??jual ka???ke masak 3 rasa??ke terlepas mcm tu jee??

APE-KO-KESAH???? berkata... [Reply]

adeshhh...
rasa mcm aku la kena geget ular tuh..

so caner skunk??? ade ape2 komplikasi x???

man_helang berkata... [Reply]

wei...kim salam kat matt demon tu...pehal tak cakap dah dtg malaysia...aku nak bg anugerah datuk kat dia...lg satu ckp kat dia bila nak buat felem baru...kah kah kah...

pjoe berkata... [Reply]

naisb baik kau tak kena infection apa2 weh
kalau tak...
fuhhh

nurse zaman skang dh tk pakai skirt
aku tk suka
:(

padelkopak berkata... [Reply]

apa nasib ular tuh?ko wat sate ke??

gua rase baek lu lepas je....sian woo family ular tuh....

Marzuki berkata... [Reply]

lu da kna mutasi, jadi snakeman. leh la lawan lizardman atau spiderman nnt.

bukan salah ular, tp salah ko. haha.

blackpurple @ jowopinter berkata... [Reply]

Ya, ya. Kesimpulan itu yang paling penting.

Ha ha!

@tune® berkata... [Reply]

"dipendekkan cerita ular tersebut berjaya ditangkap."

kalau dipanjamgkan cite???sik pendek je....

UXOP berkata... [Reply]

kawan aku dia dpt tangkap ular kapak..heboh satu tempat keja..kalu dia dpt ular sawa mesti heboh satu Jom Heboh TV3..

Redzwan Abdullah berkata... [Reply]

Ape kate pasni tangakp buaye plak?
Boleh celen Crocodile Hunter...

anzai san berkata... [Reply]

haha..
nasib baek x KOH matt damon!
lalala..

PENDEKAR berkata... [Reply]

harg harg harg harg........harg harg harg harg........nak test kebal .........harg bharg hargb harg.......

sultan berkata... [Reply]

huh... dpt gigi ular 3 batang. bole wat gantung kat leher tu...

Dani Izwan zainol berkata... [Reply]

apsal discharge cpt sgt..kalo lu lepak wad lame lagi, wa pasti bederet gamba awek nurse lu sidai kat sini.haha.

ulasan dipadam berkata... [Reply]

bOohOohOo!
geli cerita ini.
sci-fi betul.
mengapa kau bermaen ular sawa.
haihh.

MAMAKIKIEMIA berkata... [Reply]

kesian tapi kelakar sungguh la cite aok ni.

Gee berkata... [Reply]

adeeiiii poyotito's...
sa paling geli tis hewan..
sa tabik spriiiing la ko
pasni..hewan apa pula
sa sajes ko terai biawak pula ohoho...

wajin2 mkn ubat ye..

poyotito's berkata... [Reply]

don balon,
1.koi taktau nak jawab apa.haha

2.peh!kala ulor tedung koi memang terus balik rumoh je la pagi tu.layan blog.

3.aok nok kabor..kita bahagi dua.
haha takdelah!koi nak lepas dah ular tu besok..bosan pulok koi tengok muka ulor tuh

btw,koi jengka 18 la..

chopstick,
ini semua angkara hasutan setan gua syak beb!
mana dapat beb!tapi kalu gua tangkap kat melaka hah cerah harapan.
nurse raba?
ehh..mana ada la!mana ada!
*menggelabah tak tentu pasal*

cikin,
kalau buat ular masak kurma ok tak lu agak-agak?

darabdua,
dia restoran makanan eksotik je ambik ular2 nih. mls gua nak gi runner...
hah!gua ingat nak buat balut sofa la ok tak?

life,
kalau kat melaka cerah dapat datuk gua ni dok?

qaseh,
size dia tak gerun sangat beb!tapi skill menyerang dia gua failed nak tangkis.
orait!terima Qaseh.

rahimin,
ah!kalau lu ada memang dia ketik lu dulu gua rasa...

cikzura,
gua dah rasa beb! memang terbaik dari ladang dia punya gigitan.
*org pompuan base dia dah takut ulor..

.farah.,
mana lu tau ni??
jangan kabor ke orang beb!

miezi,
haha jangan silap eja brader..

tasik,
ah!takkan sawa-man?
tak stylo langsung bunyinya..

oyett,
buat masa ni ular tu ada lagi kat rumah gua. esok lusa gua ingat nak lepas balik la..
sian pulak ke dia.

apekokesah?
takde menda sangat.
cuma tempat luka tu je la gatal macam setan. bara betul..
thnx for asking.

man,
Matt kabor "ah!buat menda bagitau man?"

pjoe,
itu la.
Alhamdulillah takde pape.

*potong betul kan?

padel,
gua memang nak lepas balik pun..
tengok la macam mana.

marzuki,
ah!jangan kabor spiderman, otromen tu pun gua lempang nanti.

blackpurple,
HA HA!
memang penting tu brader..

atune,
gua takut lu lenguh nak baca je..
gua kalau boleh nak bagi detail lagi.

uxop,
heboh satu jom heboh tak tahan tu..
haha

redz,
nanti kalau ada buaya lintas jalan gua tangkap.

anzai san,
memang nasib baik beb!

pendekar,
lu memanjang suka je..

sultan,
gigi kecik je beb!
kalau besor pun takmau gua..

dani,
doktor kabor gua kebal gua nak buat macam mana..
ah!lu nak kabor je la..

ulas,
saja cari pasal dan hasutan setan.
haha

mamakikiemia,
koi main sebat tulis ikut dan je..

gee,
pompuan biasala..memang geli dengan ular..
err.. biawak kecik2 dulu gua dah tewaskan beb!
*orait!!

LediAgli berkata... [Reply]

kemsalam kat mat tu.. suruh dia amek gigi ulaq sawa tu buat loket.. hehehe...

mat.. mat... awat la bingai sangat sampai u-turn nak pepah ulaq tuu hahahaha

manje berkata... [Reply]

salam

hehe ni siri superhero terbaru ke... huh berani gile matt nih... ssh nak jumpe kekeke

nana berkata... [Reply]

first aku bace, gile takde kerja penuda2 tersebut.

dua kali bace, ohh matt itu engko, takpela. sukatila ko nak buat ape.

:DD

poyotito's berkata... [Reply]

lediagli,
Matt ingat dia steady..ulor tu lagi steady rupanya..

manje,
sarkastik betul bunyinya..

nana,
lu biar betik baca sampai 2 kali?

Amaradona berkata... [Reply]

okey gua nak tau,lu buat apa sama ular tu lepas tangkap?jual ke restoren cina ke buat tali pinggang?

poyotito's berkata... [Reply]

amar,
gua baru je lepas balik ular tu pukul 3 tadi.
betul2 kat area tapak pasar ramadhan pkns tuh.haha

this.is.not.me berkata... [Reply]

bai..lu mmg dah abes keje ke??
duhh..
tahniah kerana menjumpai nurse yg comel2..hehe
dh okeh ke skrg??

af [ R ] ed berkata... [Reply]

gila gak lu ni. dah hantar resume, "ular sawa hunter" kat animal planet ?

farhanaLicious berkata... [Reply]

erk. da sakit2 pun sempat usha nurse agi.

Tanpa Nama berkata... [Reply]

Is Yeti Real?
http://www.is-bigfoot-real.com/