Ahad, 12 Oktober 2008

ini zaman dulu punya cerita # 5 - quotes yang gua takkan lupa

dulu time zaman sekolah menengah gua banyak betul kena sumpah dek cikgu. macam-macam jenis maki hamun gua dapat. tapi gua tak menaruh dendam. cuma sekadar gua tak boleh lupa.ini antara yang masih lekat kat palahotak gua.

"dengan perangai melawan cakap cikgu kamu ni,saya rasa habis kuat pun dapat D je subjek bahasa melayu kamu ni,". - puan ghazani,cikgu Bahasa Melayu gua masa tingkatan 5.
gua haram tak ambik port apa dia kabor. takdenya gua nak balik rumah study sungguh-sungguh semata-mata nak tunjuk kat dia gua boleh score. tapi dengan perangai gua sama macam tu at last gua dapat B3 untuk SPM. kalau dapat A1 mau gua tepek kat dahi dia result SPM gua beb!

"awak ni dah macam anak saya dah..jangan la buat masalah lagi,ada masalah peribadi cerita kat saya, jangan seksa diri sendiri..saya rasa nak menangis tengok awak banyak kena sebat dekat perhimpunan.berubah ye..," - ada satu ustazah kabor kat gua dalam satu temubual peribadi dalam bilik guru pompuan.
PEH!yang ni memang solid habis. ustazah tu dah la muda lagi masa tu,comel satu hal. cair gua sekejap.
yang ni je la sejuk telinga sikit dengor. hok lain bikin panas je.

"hish kamu ni nak jadi apa?nak jadi samseng? macam ni sampai bila pun kamu takkan berjaya!", - ustazah rohana yang gua cerita itu hari.
"ho la!!", - gua jawab balik.
gua pegang kata-kata lu sampai hari ni beb!

"hoi!!kamu ingat kamu tu siapa??mak bapak kamu tak ajar cara hormat orang tua? dah taknak sekolah sini meh ikut saya naik pejabat.ambik surat berenti.", - Meran, cikgu geografi gua.
dia datang maki hamun dan ugut gua lepas nampak gua bergurau(yang agak kasar dimata dia la kot)dengan makcik dewan makan. padahal makcik dewan makan tu siap boleh gelak2 je layan gua. pendek kata dia dah anggap gua ni anak dia dah.Meran tu plak lebih-lebih.
tak tau hujung pangkal tak payah la nak sound-sound orang woi!!!!

"dalam sekolah ni saya ada 3 orang yang paling saya benci. pertama,(dia sebut nama gua), nombor dua ahmad hafizuddin, nombor tiga hafiz suliman,". -warden gua masa gua sekolah asrama.
hek eleh..lu nak kira benci lu,dah orang benci lu tak tau berapa ramai plak wei!!!


ah!malas pulak gua nak sambung lagi.
tiba-tiba jadi panas pulak kepala gua ni.

49 comments:

Marzuki Melarang berkata... [Reply]

lu nak kira benci lu,dah orang benci lu tak tau berapa ramai plak wei!!!

haha... ayat best.

aku la budak paling baik kat sekolah tu, patut ko kna marah. lain kali bakar je kereta cikgu tu.

poyotito's berkata... [Reply]

peh!cargas betul lu komen.

ikut hati memang gua nak bakor je.
tapi memikirkan gua berkemungkinan bergelar penjenayah gua kensel.

Dani Izwan zainol berkata... [Reply]

beb..lu mmg kental! paling kuat pun gua paku tayar kete cekgu je. cekgu pun tak tau nak benci sape, yg gua tau die mmg bnci sape yg paku tayar die.

Alice berkata... [Reply]

gamaknye, cikgu2 memang cenggini. janganlah aku jadi cmtuh nnti. hihi

Don Balon berkata... [Reply]

Koi dulu ade jugek cikgu yanc anti koi.. tapi dia sorang je..
yanc lain semua sejuk dgn koi..
kena masa form 4 baru lepas SRP ada kompeni besor (sime darby) tawor biasiswa dia boleh bagi akuan "kelakuan:sederhana" ke koi..
koi punya la berasap sampei skarang kalu koi pikir panas ati...

~Cinta Milo Ais~ berkata... [Reply]

mungkin cikgu2 tu tak belajar psikologi kot tu yg tak pandai nak handle student mcm ko nih huhu..

Dzulkarnain Mohamad berkata... [Reply]

saja chegu2 tu nk cabar aok..
aku dulu pn penah kene kata nista ni..kene panggil bangsat pun ada..ambik result spm chegu pn senyum jugak..

don,
aku penah gak dengar kes kau ni rasanye..cikgu mana tu? awok punya la baik kelaku..doh la genius, sport pn cemerlang..
mentang2 aok glemer kat sekoloh, terus dpt sederhana..ape..

Don Balon berkata... [Reply]

D-z,
sapa lagi..cikgu yang masuk UPM jadi junior mela, jali dan zai bkt damor tu la...
tak pandei psikologi langsung..
kan koi dgn din dapat offer ke KTJ tu..
emm..ngumpat ke ni?
tapi koi machanc tak boleh maaf ke dia la..
hntohla..

abuyugen berkata... [Reply]

ntahle.. aku rasa semua skolah ada cikgu yg memang cenggitu. watak tipikal cikgu di skolah. ada yg baik dan jaga kite, ada yg konon baik dan yg paling benci kita n tak kasi motivasi langsung...

rahimin idris berkata... [Reply]

dekat SMJP dulu cikgu mat nor. libas punggung keh depan orang ramai. lepas tu gunting rambut keh. keh tak kisah pun.

lepas tu jumpa dia kurus. kena santau. tak tau la idup lagi ke dia.

Jack a.k.a adDam berkata... [Reply]

Aku paling jahat pun lekat gula² hacks kat cermin tingkap kete dorang jek.

Eih, aku terpikir jek nak buat camtuh. Tak pernah jadi pon. Sebab terlupe ngan terlayan sampai abes hack tuh.

DarabDua berkata... [Reply]

berani meran tuh main petik mak bapak pulak.
kalau gua, gua karate je meran tuh.
kasi patah tengkuk.
ha ha~

af [ R ] ed berkata... [Reply]

Kalau lu dapat A1 BM, tampal kat dahi cikgu dok nyupah ko tu mmg ter baaaaaaekkkkkkkkkkk.

next sem gua tekad, nk wat camtu kat mane2 lecturer yang nyumpah gua.

kalau dia tnye apsal wat camtu kat dia, gua tampal satu lagi kertas kat dahi dia ngn lu nye blog address. haha

weeya berkata... [Reply]

heh.
rasa panas pulak baca entry ni.
cis.cuaca panas rupanya.

Izzah Malik berkata... [Reply]

huh,
saye pun anak tiri kat asrama dulu. heleh, waden tu anak die pun rambut karat-karat ade hati nak marah saye. lepas tu time spm dapat jadik ntara yang top, mampuih x pegi jupe die ucap time kaseh pun.

bukan sebab die pon.

Radius.F berkata... [Reply]

pergh, glemer lu kat sekolah.
asrama pompuan lu tak pecah masuk?

Danielle_Corleone berkata... [Reply]

Selamat lu tak sambung lagi. kalo tak.... hahahahaha!

this.is.not.me berkata... [Reply]

bro..tu adelah ayat2 cliche cikgu bile diorang taw diorang kalah ngan student..muahaha~

p/s:bro..carut versi cina plisss?? X]

Rajuna berkata... [Reply]

kite kena buat muka stoic bila disound. barulah stylo.
belakang cerita, kita dajal cara lain.

syafiqah berkata... [Reply]

hebatlah lu punya memori ni. boleh ingat dialog satu-satu.

zizou berkata... [Reply]

gua benci cikgu, sb sampai skunk gua kena study

anzai san berkata... [Reply]

hahaha...
terbaek bos...nk sign..
nie poyotito hebat!!!!

Amaradona berkata... [Reply]

Peh,banyak betul peminat.ada gaya nak bergelar celeb blog ni..

LediAgli berkata... [Reply]

aku pon selalu kena gak pencak kilat cikgu2 ni. tapi takat sinar kilat je tuwh tak de parut pon.

lantak la, janji aku pandai ape.

padelkopak berkata... [Reply]

haih...boley tahan banyak musuh lu!!

Don Balon berkata... [Reply]

Min,
Koi pun penoh kena libas dgn mat nor luor bilik disiplin..depan org ramei jugek tu..
rambut koi pun kene tebas..
memang standard dia buat gitu gamoknye..
tapi bukan koi yang santau dia..
koi dah maaf dia lama doh..
ader jugek koi dengor cerite dia sakit..
ntoh la ader ke lagi tidok..
aok spm 92 kan?
koi raser kalu aok rambut pendek balik koi keney aok.. hehe

nurain berkata... [Reply]

perasan x..golongan2 guru begini salu muncul pada zaman dulu je..skang ni mane de dah.sume nye dibawah telunjuk student kot..da xde feel kalo kat skolah aku rase..sbb da xde cikgu yg kaki maki..kaki rotan..kaki ngorat..kaki menggatal..huuu...even dorg wat camtu..tp sangat la rindunye zaman skolah yang hebat dan mendebarkan 2..i lap u skolah..

farhanna berkata... [Reply]

lu mesti sgt comel kan mase sekolah dulu?

haha :D

poyotito's berkata... [Reply]

dani,
gua bukan takat paku je.
macam2 akal timbul nak pedajal tapi on je tidak. balik2 gua juga jadi suspek.

alice,
gua doa lu tak jadi camtu beb!

don balon,
baler kejam sungguh cikgu aok!
koi takdelah kena 'sederhana' tu pasei GPK baik ngan koi.

cinta milo ais,
gua syak pun macam tu juga.
budak2 layan keras2 lagi la memang melenting beb!

dzul,
cabor2 juga belakang gua pun nak mengumpat apa kes?

abuyugen,
yang taknak kasi motivasi tu tak boleh blah bai. dah nama pun cikgu, tolerate la dengan budak2..ni tidak tau nak maki hamun je..

rahimin,
keh takar sebat ngan gunting rambut tu keh tak heran. tapi main petik mak bapak mana boleh tahan beb!

jack,
gua pernah try letak hacks tu.
tapi tengok esok takde menda pun.
cekelat tu kena tibai dek kucing gamaknya..

darabdua,
gua murid masa tu. jumpa sekarang ni memang teringin juga nak karate tengkuk dia tiga kali..

afred,
tepek je woi!
gua sokong lu.
bior dia reti sikit.

weeya,
cilakak!lu pun dah pandai letup skang.

izzah,
lu dah buat tindakan yang bijak beb!

radius.f,
cilakak!lu agak-agak?

danielle,
kalu tak panjang la entri ni beb!

thisisnotme,
tu la tu..mengalah je la kan?
malu menda ngan budak2.
HISH!yg lu suruh gua buat bukan2 ni kenapa?

rajuna,
hahaha
betul tu beb!
buat rilek je baru stylo.

syafiqah,
orang maki gua maunya gua tak ingat.

zizou,
gua tau apa yang lu tak benci..
HA HA!

anzai san,
HA HA!
jangan la up gua wei.


amaradona,
woi!!!
lu jangan nak buat hal..
gua terjah rumah lu kang!
lagi satu lu jangan lupa,
lu tu idola gua beb!
HA HA!

lediagli,
betul sgt tu. ada usaha ada la hasil. bukan kat sekolah je boleh tuntut ilmu...

padel,
cikgu je banyak panas ngan gua.
makcik kantin,dewan makan, pak guard, makcik sapu sampah semua ngam! siap boleh kirim rokok beb!

nurain,
budak skang ni manja beb!
kene jentik hidung pun menangis balik report kat mak bapak..
betul la tu,dek kerana benda2 ni la gua tak boleh lupa sekolah gua tu..


farhana,
oit!jangan kabor ke orang pulak.
HA HA!
mana ada...

kasihlatifah78 berkata... [Reply]

ala..tu nakal mase sekoloh jer.. tapi kome pun dulu ada kawan2.. yg masa tu ari2 kome dgr nama kene panggil sbb mslh displin.. ha skang... jd cikgu nko...

farah sr berkata... [Reply]

masa skolah dulu
aku budak skema
cikgu2 suma baik ngan aku

Suka Bebel berkata... [Reply]

aku syak si meran tu dengkikan engkau lah.dia bekenan ngan makcik tu kot.tak pun, dia selalu bodek makcik tu utk makan free.ha ha

psssttt...nape tak try masuk line ustajah kiut tue?hehe

akumasihdisini berkata... [Reply]

dulu koi lawan cakap cikgu jugak...spm 94 koi kantoi...dapat SAP...terpaksa ngulang SPM 95...koi jumpa cikgu yang koi awan tue dan minta maaf...dan sekrang koi plak jadi cikgu...murid2 semua jenis melawan...aduii...pening kepala koi...

Ojie berkata... [Reply]

gua xsuka kene maki..sbb tuh gua xmaki org..

.farah. berkata... [Reply]

rilek je.cekgu2 tu bg nasihat kt lu sbb dorg syg kt lu.tp dorg ego.tanak tunjuk sgt.nnt yg lelain jeles.hee.

Si Kachak Suparjo berkata... [Reply]

Gua gelak je la.

Bro, ape ade hal ngan sumpah seranah tu?

Diorang xtau, budak2 terejal yg kat skolah la yg biasenye jadi orang.


Lu rilek je dah la.

rahimin idris berkata... [Reply]

lu punya peminat makin ramai la. bikin fan club amacam? anjurkan ceramah agama!

man_helang berkata... [Reply]

aku yg baca pun jd panass semacam jek nih....

atune® berkata... [Reply]

lepak la...bior org benci kite...kite jgn benci org...xbaik tau...
(napak x ring atas pale aku nih??)

hajime berkata... [Reply]

syaiton gak ko ni...

tasikmerah berkata... [Reply]

tau tak pe... ha ha.

tapikan poyo, gua tak prejudis. gua tau, lu org baik.





pssttt... gambo dgn mak lu tu gua suka... :)

Radius.F berkata... [Reply]

gua agak lu mesti ada pecah masuk aspuri punya..
hahahaha

Tanpa Nama berkata... [Reply]

salamz...

tumpang lalu ye..
nyway nice blog..=)


-no name-

this.is.not.me berkata... [Reply]

wahh..lupa daratan yekk??
sape tah yg offer nk ajar carut versi cine??
xoxoxoxoxo

sultan berkata... [Reply]

kire glamer gak la ko ni time skolah. slalu wat persembhan kat perhimpunan tu. haha...

poyotito's berkata... [Reply]

kasihlatifah,
tu la maknanya permulaan teruk tak semestinya ending pun teruk juga..

farah sr,
mesti lu tak banyak benda nak diingatkan kembali kan?

suka bebel,
HA HA!gua syak pun macam tu juga..
gua dah try,tapi tu la, nak ayat org tua ni..susah beb!

akumasihdisini,
koi pun nok mintak maaf juga. tapi lama2 jadi malas pulak.
budak2 kena banyak main psikologi.
orang la kabor..

ojie,
hoh!bagus la cenggitu..

.farah.,
boleh jadi juga teori lu tuh..
*gua rilek je sebenarnya ni..

si kachak,
gua setuju sangat ngan lu!
gua rilek je, kalu tak rilek lama dah gua hentak meran tuh!

rahimin,
HA HA!gua import lu jadi penceramah amacam?

man helang,
lu pun macam ada sejarah je ni..
story la beb!

atune,
mana ada benci,gua jadi hangin sikit2 je bila ingat balik!
biasala..
*kalu tak nmpk apa jadi ha?
pendek umor ke apa nih?

hajime,
dulu2 je..skang gua otw nak insap dah.

tasik,
peh..touching gua beb!
lu kabor gitu walau tak kenal gua.
*gua pun suka juga.

radius.f,
slow sikit woi!
segan gua..

tanpa nama,
sila!sila!
TQ.

thisisnotme,
oh ye!lupa beb!
gua tak jadi la nak ajor.
kang lu pakai hari2 gua juga menanggung saham..
HEH!

sultan,
persembahan berkumpulan biasanya..
glamer tak glamer pedih punggung dengan tapak tangan beb!

utopia berkata... [Reply]

hai salam kenal
biasalah 2
aku pun benci2 kat cikgu disiplin
sklah aku
sbb aku lah kena serang sakit jantung
nasib baik xtelantar kat hospital

Daus berkata... [Reply]

yela born..betul punya ramai makwe mengomen..ada potensi nk jadi seleb blog ni..

poyotito's berkata... [Reply]

utopia,
peh!lu ni buas betul...
*ape cerit profile not available?

daus,
ah!molek sangat la demeh berkawan berdua.