Isnin, 20 Oktober 2008

serius

gua nak tanya betul ke ular sawa memang takde bisa?
ke ada juga sikit-sikit?

41 comments:

-flip.flop- berkata... [Reply]

takde kot..
dia leh belit n telan jek..

Dzulkarnain Mohamad berkata... [Reply]

hah..org kata ulau ni tak mematuk..dia laga dgn kepala dia je..lepas tu belit..

a'ah..takkan takdak bisa pn walau sikit. tp kenapa kau tanya?..

mrblind berkata... [Reply]

tanya kat zoo la wei..hahaha..

biskutrajin berkata... [Reply]

cer ko carik kat wikipedia...komfem die jwb..ehhehe

farah sr berkata... [Reply]

takde bisa..
sebab tu dia ular besar..
main belit2 ngan telan2 je..
pastu terbongkang..

pjoe berkata... [Reply]

kau ni phobia sgt dgn ular ni
mana ada bisa la
dia penjerut

sappp!

patah tulang belakang... kenduri arwah jalan terus

@tune® berkata... [Reply]

tya la encik ular sawa...konfem die leh sakses menjawabnye tanpa segan silu...

rasenye xde sbb die ade kekuatan yg luar biasa...

~encik ular sawa"

Marzuki Melarang berkata... [Reply]

sah xtgk planet animal, tu la layan sex animal je.

ular sawa mmg xda bisa, huhu.

Si Kachak Suparjo berkata... [Reply]

Macham xde je. Aku refer kat wiki pon langsung x sebut pasal bisa.

Apehal ni? Aok punye "ular sawa" dah hilang bisa ke?


Muahahahahah!

PENDEKAR berkata... [Reply]

emmm,,,, tak tau ler sebab aku blum pernah kene patuk ngan ular sawa... bleh cuber kot lepas nie... heh

anzai san berkata... [Reply]

ular sawor xdok bise dowh!!
cuma ader asid lactose..

iaitu cecair pelancar dlm menelan mangsanya..mcm mum?!!haha

kecik berkata... [Reply]

xde.
dia leh jerut je.
ini adelah berdasarkan pgalaman kecik.ular sawa masuk kat umah dolu,dem nye org sebelah.umah semak samun umah kecik gak dia amsuk.

err inche ahli bomba tu yg cakap.
cube inche poyotitos ulur kaki.
dia geget x?

.farah. berkata... [Reply]

erk..ngapa? ngapa? lu nk bela ulau plak ke?

miezi berkata... [Reply]

takde..siket pun takde (wahh konfiden aku jawab ni)

poyotito's berkata... [Reply]

cilakak!!
betul la ular sawa takda bisa.
buat gua goyang je..

ulasan dipadam berkata... [Reply]

apsat.
kau kena patuk dengan ular sawa kah?
ular sawa patuk kah?
aneh.

poyotito's berkata... [Reply]

ya betul.
pagi semalam.

ms.eafatihah berkata... [Reply]

maap neh bukan jawapan..tapi..ade ke ular yag xder bise?ular yang kopab juga ade bise,,apetah lagi ular sawe.sekian

Suka Bebel berkata... [Reply]

bisa gak kalau dia dapat telan kepala aok.hehee

padelkopak berkata... [Reply]

sejak bila lu berminat tanya pasal ular nih??

*sila rujuk mendiang steve irwin*

e-leeyana berkata... [Reply]

salam kenal...

ular sawe xde bisa kot...tp klu da kne baham tu, sekian je la riwayat...

e-leeyana berkata... [Reply]
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
ulasan dipadam berkata... [Reply]

hahha.
kau cedera kah.
bagaimana bleh terpatuk ular sawa.
angker.

l.i.f.e berkata... [Reply]

erkk...apakah kamu baru lepas melawat zoo?

Gee berkata... [Reply]

ko ni knapa poyotito...ko demam ka tiba2 tnya psal ular..eeee sa paling geli ngan ni spesis...

ada masa singgah kat blog sa...baca la 15 weird things abt sa pulak..ehehe

Umie berkata... [Reply]

Ko kenal ke tak nie ular sawa tu ghupe cemane??? huhuhu

nurain berkata... [Reply]

huu..ular saye ukan yg leh sembur bisa 2 ke?aku pon konpius...

btw..anda dah di tag saya..ampooonn..

dila raden berkata... [Reply]

aku rasa tak ada

tapi depa penah cakap, kalau kena gigit dengan ular sawa memang bisa

cemana tu?

Ojie berkata... [Reply]

lu mau jadi vet kah tanya soalan macam ni?

akumasihdisini berkata... [Reply]

serius...kalau koi jumpa aok ngan ular sawa serentak...koi bunuh aok dulu...pastue baru koi bunuh ular sawa...maknanya aok lebih bisa dari ular sawa...

mohdjai berkata... [Reply]

aok nak becinte ngan ulor sawe plok ke ? huhu

hajime berkata... [Reply]

ade dowh...
serius...
kucing pun ade bise gak sbnarnye...
tikus...
lipas...
sume tu ade bisa gak...

chopstick berkata... [Reply]

er..mengikut research yang aku buat melalui APL dan cerita2 orang tua, memang ular sawa ni tak ada bisa.cuma tokwan aku kata,ular spesies apa pun ada "geruh".

ikot apa yang aku faham,geruh ni macam aura laa..dan geruh ni boleh akibatkan mangsa demam,sawan,trauma,dan ada kes sampai meroyan pun.

mcm mana "geruh" terkeluar?contoh makcik aku kat kampung ar.dia tengah menebas kat kebun.panggung2 je kepala,dia nampak sekor ular betul2 dok kembang kepala baekk punya depan mata dia.waktu btentang mata ngan ular ni la "geruh" tu keluar.walaupun pakcik aku sempat libas ular tu dengan parang n makcik aku pun xkena patuk,makcik aku jadi lembik lutut,demam meracau-racau,muntah darah seminggu.then tok aku bagi makcik aku mandi n minum air yg dibaca2 ayat Al-Quran,baru kurang n lega.

panjang lak komen aku ni.sorry ayang kachak..;)

adam.fairuz berkata... [Reply]

Ular sawa mana ada bisa la... ia jenis "constrictor a.k.a penjerut"... Tp, kalau kena gigit ngan dia, memang sakit la..sebab gigi dia ada banyak..macam jarum, dan ia adalah jenis "backfang"...

rahimin idris berkata... [Reply]

woi, memang tak de la. bisa diatur kalau yg kecik. boleh kuis2 je. kalau besor, goyang juga!

tasikmerah berkata... [Reply]

ade. tapi kesan dia lambat. kalau seminggu lu tak cari obatnya, tau2 lu padam!








ha ha. saje nk bg lu goyang.










tak de bisa la aku rasa.

Don Balon berkata... [Reply]

Nggak bisa..

poyotito's berkata... [Reply]

ok.
terima kasih semua.
gua nak pergi cari nasik ni.
jap lagi kang nak kena makan ubat pulak.

this.is.not.me berkata... [Reply]

xde kot...
eh..apekah tiba2 bisa ular sawa neh??
lu kne ngan ular sawa ke bro??
>.<

dani berkata... [Reply]

kalo kene gigit ngn ular sawa, takpe, mmg takder bisa, cuma raser sakit je la

DarabDua berkata... [Reply]

mmg tadak bisa.
gua slalo tgk animal planet tv 556 tuh.
tp lu jgn tak tahu, ada sesetengah kes tuh kena gigit smpi ilang jugak la isi paha gua tgk