Jumaat, 14 November 2008

bapak saya seorang yang tip top

terus terang cakap gua kat rumah memang lebih ngam dengan mak gua. dengan bapak gua ngam juga tapi tak solid sangat dia punya relationship pasal bapak gua ni garang beb! satu yang gua nampak bapak gua ni perfectionist orangnya.gua ni pulak berat ke receptionist. mana ngam. ada silap sikit je siap la berdarah telinga.. gua bukan nak cakap apa la, semenjak gua dewasa ni dia punya percent kena marah kalu balik rumah meningkat kepada 60 peratus. maknanya 10 kali gua balik rumah,6 kali gua kena marah. gua cakap betul ni.gua pun baghal juga,ada aje silapnya. kalau bapak gua marah masa tengah makan habislah makan sambil menangis la kakak-kakak dan adik perempuan gua. yang laki steady saja makan buat tak reti.

tapi yang gua hairan bapak gua nih memang berahi marah gua. macam seronok pula dia marah-marah gua.lagi gua buat tak reti lagi padu ayat bapak gua bagi. menangis? tak. gua ingat lagi last sekali gua kena penampor dengan bapak gua. masa tu gua darjah enam. balik sekolah tu gua lumba basikal dengan member gua. memang sakan gua mencilok itu jam. maklumlah budak baru keluor pagar sekolah. kiri kanan kiri kanan pelepow!! gua langgar sorang budak. patah gigi dia brader.. sebenarnya bukan gua langgar dia, dia yang berlari lintas jalan ikut dan. pesen tak tengok iklan jalanraya kat tv.

budak pompuan tu menangis. ah cilakak!tak boleh jadi ni. gua berkata dalam hati. tanpa banyak cakap gua terus pecut balik rumah. sampai rumah gua buat rilek2 je tengok tv. tak lama pastu ada bapak budak tu datang rumah gua. gua jadi debor lain macam. serupa tengah tunggu turn nak kena cucuk BCG. lepas slow talk lebih kurang bapak gua panggil gua. pelepowww!!! gua kena tampor. "bakpe tak kabor aok langgor orang?"bapak gua lempang gua depan bapak budak tu. berpinau mata gua cakap lu..memang padu. malam tu jangan kabor nak makan nasik, nak tengok tv pun tak lalu brader..

itu darjah enam punya cerita. sedangkan kena tampor pun gua tak menangis ini pulak kena marah. tapi gua sikit tak benci bapak gua. gua rilek je balik tadah telinga. tapi bukan tadah kosong la brader. time kena marah tu gua fikir ke makwe. terus jadi tak berapa nak kecik hati. apa gila dengan bapak sendiri pun nak kecik hati? kang bapak gua kecik hati balik kat gua tak ke susah tuh?

esok gua akan balik kampung. gua akan bercuti selama sebulan lebih. jadi sebulan lebih juga gua akan duduk di rumah. lu doakan saja gua jadi budak baik kat rumah. budak baik yang tak lagi menyakitkan hati bapak sendiri.
***
nah!layan lagu ni.
Ville Valo & Natalia Avelon - Summer Wine

51 comments:

this.is.not.me berkata... [Reply]

bai..tuh kire okeh la bapak lu sound terus
bapak gua punye stail..senyap!
kalo die tgh drive,sile jgn wat beliau marah..kang tetibe beliau mmbuat aksi drift yg tak tercapai dek akal.
sekian.
xD

ps:bapak lu syg lu tuh.. :)

.farah. berkata... [Reply]

lu ni memang degil.tu pasal bapak lu hangin semacam je dengan lu.haha.ala ni tah besau ni takde la kene marah lagi.pecaya la cakap gua.bapak mane tak sayang anaknya yang seperti lu.kan?

*pehal gua baek je nasihat lu hah?

-flip.flop- berkata... [Reply]

blk kg kemsalam bapak lu eh...

alif-mikail berkata... [Reply]

sebulan? aok mau lawan koi ke?

weh! masuk YM! kita sembang.. nanti koi ke jengka boleh rewang2..

hargailah mereka selagi mereka ada bai!

erk.. bukan ke? awek yang patah gigi tu nak kawin dengan aok? hahahaa

BudAk hijAu berkata... [Reply]

mmg sakit beb kne penampo jntan neh...pengalaman nie,pengelaman..hehehe..

rahimin idris berkata... [Reply]

woi, ada mimpi kena repeat paper tak semalam?

Hanim berkata... [Reply]

Hehehehe Poyo,

Sama...wa pon zaman kecik selalu kena marah ngan abah wa. Wa pon merasa gak penampau dier, the only child yg merasa penampau dier. Tapi bila besar ni cam rapat pulak ngan bapak wa.

By the way, wa bukan anak bapak atau anak mak, wa lebih kepada cucu nenek. heheheheh

sultan berkata... [Reply]

anak laki kalo x penah kena mkn penampor bkn anak laki la namanye...

ilazz berkata... [Reply]

tu kira untung la ko ada bapak lagi.. aku dah x dek. rindu sgt2.:(

tasikmerah berkata... [Reply]

oit... ni dah berape kali balik kampung nih... anak manje nih... ha ha.

bapak mmg gitu. bersyukurlah lu masih ada bapak. gua umor 10 bapak dah tak de. mmg tak merasalah kena penyepak bapak.




.

af [ R ] ed berkata... [Reply]

dajah 6 kene pelepow.. pergh.. muke tgh suci lagi tu... patut la lu perangai cam rambo..

Nazra berkata... [Reply]

nasib baik tip top saja, klau pakai top dan ngetop mcm mana. tak boleh blah...

hanis berkata... [Reply]

perrrhh... tangkap sayup bebeh wa baca cite lu

farah sr berkata... [Reply]

lama lu cuti beb!
lu cikgu eh?

.::c!kzUrA::. berkata... [Reply]

hadoi ai..kesian kat pakwe yea..ade lg tak cop tapak tgn kat pp tu skang?keh keh..

p/s: slmt la makwe baik so xpenah la kene penampo or yg swaktu dgnnye.. :p

Ojie berkata... [Reply]

tu tanda lu ank kesayangan bapak lu..sbb blk2 dia dok sebut nama lu..hehehe..

butterflytwinlove berkata... [Reply]

gua pun rasa lu ni sebenarnya ank emas bapak lu..anak manja pun ye kot..+)agaknya kalau marah anak yang lain bapak lu tak rasa thrill,tu yang dok cari lu je..+)

Umie berkata... [Reply]

Aku syak bapak ko nak balas dendam psl masa tumbesaran dia pun kena ngan atuk ko cenggitu gak... ala, nnt bila ko ade anak ko balas kat anak ko pulak kan... kiranya nie ala2 dendam turun temurun arr...hehehe

apek terror berkata... [Reply]

lu penah tanye pe hobi bapak lu?

miezi berkata... [Reply]

selamat balik kg bai..
semoga kita sma2 menjadi anak yg baik. Eheh

Qaseh.Darwisy berkata... [Reply]

Penampor abah boleh tahan lagi aku..penampor jantan tak sedar diri aku dendam smp mati..slagi aku x dapat peluang tampor dia balik,slagi tu aku akan x puas hati nih..!

dem!

*Abah, i lope u..

orensangkuit berkata... [Reply]

salam
takpe ade gak abah nak tampo
kang kalau abah dah takde maka takde sape nak tampo...
lagi sedeh kan time tu..

salam kenal
acik oren

chika berkata... [Reply]

haha.
bila kena marah time makan semua yang perempuan menangis. HAHA. memang dapat aku bayangkan.

hey, layan gilalah aku baca blog ko.

Nuts@Kacc berkata... [Reply]

kira ok la tu..dah lu pn nakal..haha..aku pun pernah gak merasa penampo jepun bapak aku..tapi salah aku la gakk..masa kecik2 dulu lasakk tahap dewa..panjat pokok..mandi lombong..buat stunt..hahha..

Suka Bebel berkata... [Reply]

itu ko baru langgar anak orang, kalau ko melakukan aksi lucah terhadap anak orang?mauk di siat siat kulit kau tu buat sup.hehe

daus berkata... [Reply]

gua kena terajang dengan bapak gua masa sekolah rendah lagi..ntah iblis mana yang rasuk pun gua tak tau..cilakak betul!

John Doe berkata... [Reply]

selamat bercuti bro..
lepak matsapak la lu ye.
jgn lupa update blog lu!

adiospunk berkata... [Reply]

bersyukur la jugak pasal yang jadi bapak lu tu .. bapak lu .

kalau aku .. dah tentu aku libaskan ke diding je bebudak tak reti bahasa macam lu ..

(:

Dani Izwan zainol berkata... [Reply]

weh tito..apsal sume org nak bercuti nih!!?

padelkopak berkata... [Reply]

dlm tempoh sebulan tu, lu update blog ke idak ni?jgn jadi macam gua plak!

DarabDua berkata... [Reply]

sayang benau bapak lu kat lu neh.
klu tak sayang tadak pulak dia kasi lu present penampo tuh

poyotito's berkata... [Reply]

thisisnotme,
peh pesen senyap gitu lagi susah beb!
sayang apa?sayang menyayang?

.farah.,
gua tau dia memang sayang habis kat gua ni.gua je rajin buat hal sapa suruh.
*haha

flip flop,
gua nak kabor camana ha?
flip flop kim salam. gitu?

alif,
aok ingat aok sorang je cuti lama?
haha
ah!aok nok ke makwe tu weh?
nok koi tolong ejas.

budak hijau,
peh lu pun ada pengalaman?
rasa tebal je muka kan?

rahimin,
woi!woi!mana ada!tak pasal2 gua jadi berdebor. cilakak!

hanim,
lu memang pesen buas. memang elok lu kena tampor.
HA HA! bagusla rapat.
gua kecik2 dulu ngam. bila dah besor ni je taktau nak borak menda.

sultan,
hok pesen skema je tak kena lempang ni..

ilazz,
hmmm..tu pasal gua tak ambik hati langsung dia kata apa pun kat gua.

tasik,
gua cuti panjang nih. apa gila duk sini ngadap blog je. baik gua balik mesin rumput.HEH!
peh!patut ah lu kental juga gua tengok.

afred,
haha muka pesen kena ngorat dek makwe jadi merah tak tentu pasal lagi tu..
rambo tak rambo mana juga..

nazra,
haha habis kalau topup pulak camana nak buat kira?

hanis,
gua saja bagi lu sayup..
haha

farah sr,
cikgu menda,gua unemployed.

cikzura,
hah molek la tu makwe...
kalu lu kena mau meleleh air hidung tu..

ojie,
gua syak macam tu juga la..
member2 gua pun kabor cenggitu juga..

butterflytwinlove,
HOH!teori lu tu memang bernas!
gua muka memang mintak kena tiaw je lah gamaknya..

umie,
anak gua besok degil2 gua hempas je ke dinding.

apek,
dah. dia kabor hobi dia layan myspace.
HA HA! apa gila gua nak tny hobi kat bapak gua woi??

miezi,
hoh!!begitulah hendaknya..amin.

qaseh,
lu dah dapat peluang esok kabor ke gua. gua pun gian nak menampor orang juga ni.

oren,
ha!itu la.
sebab tu la gua patuh je cakap bapak gua. tapi remaja cam gua ni patuh tara mana sangat..
salam kenal juga.

chika,
itu memang real beb! mengalir air mata sorang2. gua rilek je makan.
HA HA!

nuts,
ah!gua tau lu memang pesen buas.
kalu lu sekampung dengan gua memang gua dah ajak lu main perang2 sekali.

suka bebel,
peh!!!yang tu gua ingat mau patah tulang belakang kena ong bak beb!

daus,
tu iblis profesional tu. kalu amatur gua syak lu kena lempang je.

ke gone?

john doe,
mat sapak mana ada lagi dah. dah tukor owner. pronad ke menda tah nama dia.
lepak B5 je la gua skang. haha

adiospunk,
ah!kalau gua jadi bapak gua pun gua bagi pedigree je satu kali.
lu jangan kejam sangat dengan anak lu nanti woi!

dani,
gua ingat ni memang musim cuti la bro..

padel,
gua tak tau lagi ni. nanti balik gua bincang dengan mak gua dulu
HA HA!

darabdua,
itu la. 'hand made' punya present tu beb! mana mau cari..

pari pari 7 beradik berkata... [Reply]

aku dulu pun tak berapa ngam dengan ayah aku. cuma bila dah besar nih, agak rapat sikit la, mungkin dari segi pemikiran dah boleh ngam sikit kot

susu dalam botol berkata... [Reply]

kadang-kadang dia marah kau sebab sayang. kau pun boleh tahan juga nakalnya. haha :P

~::kAziRa::~ berkata... [Reply]

tu la aok suke buat muke mintak penampo kot!<----tetibe je jadi aok..(*_*)

farhanaLicious berkata... [Reply]

marah tanda nya sayang.
;]

cikin berkata... [Reply]

bapak ko sayang ko tu. dia tak tau camane nak tunjuk, tu yang dia marah² sayang kat ko.

sebulan lbh ko balik kg? gonna miss u bro!huhuhu..

Pengejar Masa berkata... [Reply]

biasa la tu. anak lelaki lebih rapat ngan mak

cikgu jane berkata... [Reply]

bro,

sebulan coti ? abes nak update dari cc ke ? huh, mencabar tuh.

this.is.not.me berkata... [Reply]

sayang menyayang
lu duet sedas lagu tu ngan bapak lu
kompem sayang menyayang punye
haha
lu balik kampung tlg wakilkan gua utk paw duit raye haji dri bapak lu taw
sekian.
hahahahaha

Che Sue berkata... [Reply]

ah budak degil mmg gitu..tapi selalunyer org2 degil ni marvelos..mcm gua..eh?

utopia berkata... [Reply]

xpe bro aku doakan semoga ko selamat dunia dan akhirat

one love berkata... [Reply]

hmmm
lu ni sebijik macam adik akak...
dia pulak, masih duduk dengan family akak sbb dia kerja dengan ayah akak...
setiap kali dia kena marah dgn abah, akak yang defend sambil menangis2 sbb syg kat dia yang tak pernah berdendam walaupun ayah akak marah teruk sekalipun!

haih...
betullah... dengan ayah, takkan nak kecik hati kot.
akak yang kecik hati. dia steady je...
macam lu! :)

ah fak yew berkata... [Reply]

das wilde leben?

poyotito's berkata... [Reply]

pari pari,
molek benor la kalu gitu. gua try2 juga nak rapat. tapi macam susah je..

susu,
itu la tu. bapak beb! marah camana pun mesti sayang punya..

kazira,
haha lu pun biasa buat juga muka pesen gitu gua rasa ni..

farhana,
habis kalau sayang tandanya apa?

cikin,
haha gonna miss u too!
HOHO!

pengejar,
hmm..gua setuju dengan lu beb!

cikgu jane,
hah lu tau takpa! berdebor beb nak update kat cc nih
haha

thisisnotme,
haha gua tak boleh imagine do
tak boleh pergi!!

che sue,
peh!gua pun kira marbeles juga la ye?
HEH!

utopia,
orait!tengkiu!

one love,
haha pompuan memang mudah sikit kecik hati. akak gua pun mcm tu juga.. kena marah sikit meleleh2 air mata.
gua steady?
peh!!!! tapi lu lagi steady la gua ingat pasal lu defend adik lu tuh

ah fak yew?
hoh!dia la tuh!
makwe cerita tu la nih.

ms.eafatihah berkata... [Reply]

ketegaq!!
balog liat.

lalalala...

nurain berkata... [Reply]

hahaa..

tapi kan..kadang2 biar kene pukul dari kne basuh...

tajam tu~

Fiziy berkata... [Reply]

kalau dah bapak, kene le keras skit. standard la kene penampo sepam dua klau mase budok2 dulu. HEHE

mrblind berkata... [Reply]

balik ni..berbaik-baik la ngan bapak lu..lu belanja bapak lu rokok kotak besar..mesti menjadi nya..

zairi berkata... [Reply]

lu best la ada bapak lagi.aku dah x de lagi dah.sementara stok masih ada ni,ko x kan dapat lagi dah lepas tu.

chika berkata... [Reply]

entri ni betul buat aku terharu ah.

seriyes.