Rabu, 27 Mei 2009

Harapan seorang kutu

Menjelang pertemuan Barcelona menentang Manchester United,ada banyak perkara yang gua benar-benar ingin lihat pada perlawanan pagi karang. Ini bukan main-main punya harapan. Jadi gua telah menyenaraikan perkara-perkara tersebut.


1) Ronaldo pengsan terhantuk kepala dengan pengadil.

2) Rooney diserang sawan seawal minit ke tiga.

3) Van Der Sar jadi bangang selepas kepala terhantuk tiang gol.

4) Berbatov diserang gout secara tiba-tiba.

5) Vidic terseliuh tersepak kaki sendiri.

6) Ferdinand jadi bangang tanpa sebab.

Gua rasa cukuplah sekadar itu sahaja. Cumanya kat sini gua nak pesan kat Messi, Iniesta, Henry, Eto'o, Pique, dan semua pemain Barcelona, lu orang rilek je beb. Main macam gua kabor. Gua akan sokong lu orang pagi karang secara live dari Jengka.

Jumaat, 15 Mei 2009

Bapak gua memang tip top orangnya..!!

Ini hari adalah hari ke sembilan gua menjalani gaya hidup enjoy secara berterusan setelah gua tamat perkhidmatan sebagai pelajar. Dan sekarang gua berada di sebuah apartment terpencil di daerah Pasir Gudang. Secara teorinya, memang sedap juga melepak kat sini. Rumah sejuk, kipas laju, air paip pun kuat dia punya tekanan. Berbeza betul rumah yang gua sewa dekat Meru tempoh hari. Pepalih panas. Jenis time tengah hari memang tak boleh nak dibuat melepak. Kalau tidur lagi la, bangun-bangun dah serupa baru balik menoreh. Dia punya peluh yang keluar lagi banyak dari time gua kerja.

Itu belum kira risiko serangan makhluk halus lagi. Membawak daripada kategori makhluk halus pandai terbang sampai ke kategori makhluk halus bangang. Jenis air masak pun nak ceroboh. Air sirap tak apa la juga. Palat punya semut. Nyamuk pula bermaharajalela di segenap ruang. Tapi paling king dalam bilik air. Sampai kadang gua nak mandi pun boleh jadi bimbang.

Ok lah. Tak ada gunanya gua bercerita pasal rumah sewa di Meru itu.
Jadi kesimpulannya, walaupun gua baru saja sampai, gua dah sedap melepak kat sini.Makwe kedai makan tu pun dah tau nama gua. Tapi apahal baru dua hari gua menginap bapak gua dah talipon suruh balik..??

Kalau nak ajak tengok konsert Search tak apa la juga..!!


Nota: wei hasbullah, petang sabtu gua sampei.kot.

Rabu, 6 Mei 2009

hari-hari terakhir seorang student

Setelah sekian lama gua belajar bersungguh-sungguh secara ikut mood,dengan berakhirnya final presentation gua yang bersepah siang tadi, gua akhirnya bergelar,




penganggur.



Ok. Sekarang gua nak tanya, tempat kerja lu orang ada nak pakai bos tak?



Nota: Seperti biasa, gua doakan Ronaldo patah pinggang pijak dek Almunia pagi karang. Paling koman pun kaki tergeliat kena rembat dek Fabregas.

Sabtu, 2 Mei 2009

Hilang akal # 2

Buat pertama kalinya dalam tempoh 14 bulan,


gua stress..!!


Update: Gua sudah tidak stress lagi. Mana musim dah stress-stress ni..!!